Nær 24,5 millioner kroner er nå innvilget til bransjeprogrammet for avfalls- og gjenvinningsbransjen, som Samfunnsbedriftene i sin tid tok initiativ til.
Det innebærer at ansatte innen avfall og gjenvinning får tilbud om korte og relevante videreutdanninger. Alt er gratis, det meste er nettbasert, og alt kan tas ved siden av jobb.
Bransjen er i endring
- De som jobber i avfall- og gjenvinningsbransjen, er i den skarpe enden av det grønne skiftet. Og med nye miljøkrav, ny teknologi, digitalisering og nye materialer, står bransjen vår overfor store endringer, sier Kamfjord.
- De ansatte i bransjen vår trenger all den kompetansen de kan få for å sørge for at så mye avfall som mulig går inn i nye verdikjeder. Det bidrar til bærekraftig vekst.
Partene fremmer behov
Bransjeprogrammene er et trepartssamarbeid mellom staten og partene i arbeidslivet. Staten betaler for at videregående opplæring, fagskoler, høyskoler, universiteter og andre utdanningstilbydere skal lage relevante utdanninger.
Bedriftene og den enkelte ansatte investerer sin tid. Målet er at ansatte, permitterte og ledige får kompetanse til å mestre nye oppgaver, og blir værende i jobben.
Søkelys på bærekraft
I år gis det støtte til mange av utdanningstilbudene som knytter seg opp mot bærekraft. Blant annet får Høgskolen i Innlandet penger til Kompetanseløft for avfall- og gjenvinningsbransjen i Innlandet.
Om lag 150 deltakere skal få lære mer om blant annet sirkulærøkonomi, bærekraft og forbrukeradferd.