Søk

Energilederkonferansen 2024

Engasjerte energiledere

Fire menn står på en scene og snakker.
SWOT-panelet under innsats på Energilederkonferansen 2024.
|
Publisert:
20. september 2024

Fikk du ikke deltatt på vår første energilederkonferanse? Da gikk du absolutt glipp av noe. Men fortvil ei. Her kan du lese om høydepunktene. Og suksessen skal gjentas til neste år. Da møtes vi i Longyearbyen.

Samfunnsbedriftene Energis første energilederkonferanse gikk av stabelen i Trondheim den 17. og 18. september. Fokuset var satt på ledelse av kraftselskap.
Konsernsjef Kristian Holm i Ren Røros hadde tatt med seg to fra ledergruppen. Slik beskriver han de to dagene i Trondheim:
­- Første utgave av Energilederkonferansen er tilbakelagt, og det personlige utbyttet fra konferansen var veldig bra. Satte utrolig stor pris på at man kunne diskutere dagsaktuelle tema med gode foredragsholdere og kollegaer fra bransjen. Jeg er med neste år, forteller Holm.
Kristian Holm i Ren Røros i samtale med økonomisjef Trude Breivik i Sykkylven Energi.
Også Per Arne Edvardsen, administrerende direktør i Sykkylven Energi, hadde tatt med seg økonomisjefen og var godt fornøyd med utbyttet.
- En nyttig konferanse som blander energipolitikk og lederutvikling, der en får utveksle erfaringer med andre ledere i energibransjen, sier Edvardsen.
Arne Tillung (tv), administrerende direktør i Kvam Energi, sammen med Per Arne Edvardsen, administrerende direktør i Sykkylven Energi.
Styreleder i Samfunnsbedriftene Energi og konsernsjef i Notodden Energi, Runar Lia, hadde dette å si om konferansen:
- Konferansen hadde et høyt faglig innhold, med fokus på overordnede energipolitiske problemstillinger. Konferansen var rettet inn mot relevante temaer knyttet til lederrollen og er et meget godt møtepunkt for hele bransjen, oppsummerer Lia, som også hadde tatt med seg nettsjefen til Trondheim.

Livlig SWOT-analyse

Det hele skjøt i gang med en felles SWOT-analyse med tydelige innspill fra Sigurd Rafaelsen, stortingsrepresentant (Ap) og tidligere ordfører i Lebesby kommune, Johnny Horsdal, forvaltningssjef i SKS Handel og Leif Lia, professor ved NTNU.
Diskusjonene gikk både livlig og konstruktivt og deltagerne kom med en rekke innspill til analysen som blant annet viste at kompetanse, kommunikasjon og teknologi både er utfordrende og gir muligheter fremover.
Bjørg Hvidsten, daglig leder i Midtnett, delte erfaringer og utfordringer fra et mindre selskap.
Første dag ble deretter fylt med en rekke engasjerende innlegg om utfordringer og mulige løsninger, både for de som leder kraftselskap og for eierne i kraftselskapene.
Pål André Låne i NetNordic påpekte at sikkerhet ikke bare dreier seg om teknologi, men først og fremst om folk og kultur.
Det ble også tid til ettertanke rundt digital sikkerhet i selskapene og hvilke krav som nå seiler opp i forbindelse med NIS2. Pål André Låne i NetNordic trakk frem punkter og situasjoner som selskapene nå må se nærmere på.
Truls Wickholm presenterte rapporten om hvordan vi kommunene til å si ja til vindkraft på land. Han måtte også svare på noen spørsmål fra undertegnede
Ikke minst leverte Tord Lien og Vibeke Stjern engasjerende og inspirerende innlegg.
Tidligere olje- og energiminister Tord Lien, er nå ansatt i Trønderenergi. Som vanlig leverte han et engasjerende innlegg der han pekte på nødvendigheten av mer nett.
Vibeke Stjern, tidligere ordfører i Åfjord kommune, kunne med innlevelse og inderlighet fortelle om veien frem til vindkraftutbygging i kommunen , og også fortelle om hvilke inntekter kommunen har hatt.
Avslutningsvis første dag, kunne Ole Petter Pedersen, redaktør i Europower, komme med noen formanende ord til forsamlingen.
Redaktør i Europower, Ole Petter Pedersen, oppfordrer bransjen til å være mindre opptatte av å snakke om nettleiemodell og heller bli bedre på å opptre som samfunnsdebattenter.

Lederutvikling

Dag to var det mer interaktivt og vi hadde fått Vissa på plass til å kjøre en smakebit på et lederutviklingsprogram. Det kan av og til være både krevende og litt «ensomt» å sitte som leder i et kraftselskap som ikke er altfor stort.
Da kan det være greit å ha et nettverk å henvende seg til, og ikke minst noen verktøy å henge prosessene på.

Sosial samling

Selvsagt ble det også tid til litt sosialt samvær etter en velfylt første dag. I en quiz ble både kraft-kunnskap og almennkunnskap testet.

Klar for 2025

Energilederkonferansen 2025 er allerede i støpeskjeen. Beskjeden er derfor klar til både årets deltagere, og ikke minst alle dere som av ulike årsaker ikke hadde mulighet til å delta denne gangen:
Hold av 16.–19. september til neste år!
Energilederkonferansen 2025 går av stabelen i Longyearbyen.

Les mer om

Mona Adolfsen
Bilde av næringspolitisk rådgiver Mona Adolfsen.
Næringspolitisk rådgiver
413 34 819
Send en e-post

Hold deg oppdatert!

Meld deg på våre nyhetsbrev for å motta siste nytt om politikk, arbeidsliv, juss og møteplasser.
© 2022 Samfunnsbedriftene.
Fakturaadresse
EHF:
Samfunnsbedriftene er registrert i ELMA-registeret med organisasjonsnummer 912868222.
Vi ønsker fortrinnsvis å motta fakturaer i EHF-format.
Dersom dette ikke er mulig, benyttes e-post til følgende adresse: samfb@faktura.poweroffice.net
Besøksadresse
Haakon VIIs gate 9
0161 Oslo
Postadresse
Postboks 1378 Vika
0114 Oslo
Org.nr 912868222
Sosialemedier
Linkedin
Gå til toppen
Personvern